Wanneer je net samen bent, is het een opgave om veiligheid te creëren. In sommige gevallen gaat dit vanzelf, maar toch is het alles behalve vanzelfsprekend. Dat heeft vrij weinig te maken met of je niet of wel goed bij elkaar past, maar meer bij het feit dat je elkaar nog niet zo goed kent. Over het algemeen kost vertrouwen tijd en de mate van vertrouwen zegt iets over de veiligheid die er is. Veel stellen zullen beamen dat die veiligheid in het begin van de relatie een stuk minde aanwezig was dan een paar jaar later. Dus wanneer je een relatie begint, is het de kunst hier een manier samen in de vinden en te werken naar een plek van veiligheid. Gelukkig is dit heel goed mogelijk! Met deze paar tips werk je aan meer vertrouwen en rust in een beginnende relatie.

Gesprek over intimiteit

Met elkaar praten is de voornaamste tip die gegeven wordt als het gaat over het creëren van veiligheid. Maar het werkwoord praten kan een hele hoop vormen aannemen. En het is niet altijd makkelijk om open en eerlijk met elkaar te zijn, ook over seksualiteit. Condooms bestellen kan ongemakkelijk voelen om te bespreken maar wanneer je eenmaal durex condooms hebt, is het wel heel prettig om te merken dat het mogelijk was. Dus wanneer het geval is dat het voor beiden toch ongemakkelijk voelt, dan kun je met elkaar afspreken dat je één voor één dingen kan uitspreken zonder te oordelen en daarna het gesprek pas te beginnen zodat je ook weet waar je aan toe bent. Je kan voor elkaar opschrijven wat je fijn vindt, wat anders kan, en dat aan elkaar laten lezen. Er zijn een hoop manieren om die drempel wat te verlagen en uiteindelijk zul je zien dat het een groot effect heeft op de manier waarop je intimiteit ervaart.

Maak tijd voor elkaar

Tijd is waardevol, in elke relatie. Het gekke is dat tijd eigenlijk niet eens hoeft te zitten in de letterlijke zin van het woord. Je hoeft geen uren tijd door te brengen met elkaar elke dag om aan elkaar te hoeven laten zien dat je met elkaar wilt zijn. het gaat er met name over dat je aan de ander kan laten zien dat je ook aan diegene denkt wanneer je niet fysiek bij elkaar bent. Uiteindelijk maakt dat het grootste verschil. Dit is een manier van tijd voor elkaar maken die nog wel eens vergeten wordt. En zonder dat je het doorhebt denkt de ander dat je eigenlijk niet meer veel aandacht hebt, wat misschien ook zo is. Dus het is belangrijk om te blijven voelen dat je met iemand bent om wie je geeft en die tijd en aandacht verdient.