De supermarkt is toch de plek waar de meesten van ons heen gaan wanneer we boodschappen nodig hebben. Steeds meer winkels hebben meer producten waar je niet meer voor hoeft uit te wijken naar de stad. Er zijn producten over de hele wereld en eigenlijk is dat heel handig, en toch zie je dat ook steeds meer mensen andere manieren vinden om boodschappen te doen? Waarom is dat? Eigenlijk best logisch. Boodschappen worden steeds duurder en de meeste producten in de supermarkten zijn relatief duurder dan bij andere plekken. Je ziet dat meer mensen het de moeite waard gaan vinden om toch dat rondje extra te doen om te besparen. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook een stuk milieuvriendelijker om je boodschappen te halen op de plek waar het product dichter bij de origine ligt. Zoals bijvoorbeeld vlees bij de slager en vis bij de visboer. Hierdoor doe je gerichter boodschappen. Denk je nu: ik zoek ook een alternatieve manier van boodschappen doen, dan kun je hier kort op een rijtje zien hoe je dat doet en waar je naar toe gaat.

Online bestellen

Inmiddels is het gebruik van het internet niet meer uit ons bestaan weg te denken en gebruiken we het steeds meer om onze dagelijkse bezigheden en klusjes te doen. Boodschappen is hier een heel goed voorbeeld van. Wie had er tien jaar geleden durven zeggen dat je naar een online boodschappen zou kunnen gaan doen? Kaas bestellen is hartstikke makkelijk geworden, je kan zelfs een hele kaas kopen om genoeg in huis te hebben of om geld te besparen door het te delen van je vrienden.

Naar de markt

Op niet elke plek is het mogelijk maar genoeg om het te benoemen. De markt is de perfecte manier om losse groenten te kopen zonder plastic er omheen. Bovendien vind je op de markt heel veel meer exclusievere en verse producten. Dat is niet het enige voordeel, het is ook duidelijk een stuk goedkoper omdat je in het geval van de markt bij producten niet betaalt voor een merk of voor een verpakking, maar alleen voor het product zelf.

Verschillende winkels

Waar je naar de supermarkt kan, kan je meestal ook naar een groenteboer. En dit ommetje zie je terug in versheid maar ook je portemonnee. Bovendien is het hartstikke goed om een lokale winkelier nog te kunnen ondersteunen in een tijd waar iedereen vaak naar dezelfde en grootste winkels gaat.