Wanneer je een nieuwe schutting wilt plaatsen dan kan je ervoor kiezen om een kant-en-klare schutting aan te schaffen of er zelf een te bouwen. Vrijwel iedereen kiest voor het plaatsen van een voorgemaakte schutting omdat dit in veel gevallen goedkoper is en het ook minder intensief werk is. Helaas zien deze schuttingen er vaak niet prachtig uit en is het extreem moeilijk om een schutting te vinden die zowel in je budget als in je smaakt valt. Daarom is het verstandig om zelf een schutting te maken zodat je zeker weet dat de schutting je bevalt. Hier kan je meer informatie vinden over het maken en plaatsen van een eigen schutting

 

Wat voor materialen heb ik nodig?

Als je zelf een schutting wilt maken ga er dan maar vanuit dat je niet in een dag klaar bent. Dit komt omdat het veel meer werk is dan het plaatsen van kant-en-klare schuttingen. Het is belangrijk dat je de juiste hout kiest voor de planken en palen. De beste hout die geschikt is voor het maken van een eigen schutting kan je vinden bij Hillhout. Het hout dat deze aanbieder verkoopt is al bewerkt zodat het water- en schadebestendig is. Als je houten planken koopt die niet bewerkt zijn dan moet je dit zelf doen. Doe je dit niet dan kunnen de planken snel krom gaan staan omdat hout water opneemt. Naast het hout heb je ook houders nodig voor de palen die je in de grond moet bevestigen. Deze houders houden namelijk de palen stevig vast. Je kan er ook voor kiezen om beton te storten maar dit heeft nadelen. Als je een nieuwe schutting wilt plaatsen moet het beton verwijderd worden en ook kan beton door het gewicht snel verzakken. 

 

Decoratief ontwerp maken

Voordat je de schutting gaat bouwen en plaatsen is het verstandig dat je eerst een ontwerp maakt. Hierdoor weet je namelijk meteen hoe de schutting eruit kan zien. Het is prachtig als je enkele decoratie erin verwerkt zoals trellis schermen. Zo voorkom je dat je schutting er erg eentonig uit ziet. Wanneer je klaar bent met het ontwerpen kan de bouw beginnen. Trellis schermen zijn eenvoudig te verwerken in je schutting en kan je eventueel ook na het bouwen en plaatsen van je schutting inbouwen. Ook zijn trellis schermen geschikt voor klimplanten. Op deze manier krijgt je schutting een natuurlijke uitstraling en past het nog beter in je tuin.