Wanneer je een nieuwe schutting wilt plaatsen dan kan je deze het zelfde bouwen. Als je kiest voor het bouwen van een eigen schutting dan weet je zeker dat de schutting perfect past in je tuin. Het bouwen van een schutting is niet makkelijk want je hebt daar vaardigheden en materialen voor nodig. Hier kan je meer informatie vinden over het bouwen van een eigen schutting. 

 

Schutting ontwerpen

Voordat je begint met het bouwen van een schutting moet je natuurlijk wel enig idee hebben hoe de schutting eruit moet komen te zien. Dit kan je het beste doen door een ontwerp te maken. Veel mensen denken dat het ontwerpen van een schutting moeilijk is maar dat is niet waar. Je hebt enkel een potlood en een papier nodig. Als je handig bent met tekenprogramma’s dan kan je zelfs een schutting ontwerpen op de computer. Vaak kan je dit ook tot leven brengen waardoor je nog beter inzicht hebt over hoe je schutting eruit komt te zien. Als je klaar bent met het ontwerp en iedereen tevreden is, dan kan je gaan starten met het inkopen van materialen. 

 

Nodige materialen

Schuttingen worden vrijwel altijd van hout gemaakt en als je een houten schutting wilt bouwen dan ben je natuurlijk hout nodig. Het is belangrijk dat je alleen hout koopt dat van ijzersterke kwaliteit is zoals hout van hillhout. Ook moet het hout bewerkt zijn zodat het geen water kan opnemen. Als dit wel gebeurd dan gaan je planken snel krom staan en kunnen ze losschieten. Naast planken ben je natuurlijk ook palen nodig want daar bevestig je de planken aan. Voor palen geldt hetzelfde als voor hout. Ook de palen moeten van kwaliteit en ook bewerkt zijn. Als je alle materialen hebt verzameld, dan kan je van start gaan met het bouwen van je schutting

 

Starten met bouwen

Het bouwen van een schutting moet op de juiste manier gebeuren. Als je ervaring mee hebt dan weet je precies wat je moet doen maar vele mensen weten dat niet. Je kan dan het beste het bouwen uitbesteden aan een schuttingbouwer. Zo weet je namelijk dat er geen fouten worden gemaakt en staat binnen enkele dagen je prachtige ontworpen schutting in de tuin. Je kan je schutting nog mooier maken door het toepassen van decoratie zoals Trellis. Trellis zijn doorzichtige ijzeren rekjes en zijn heel erg geschikt voor klimplanten. Ook kan je er accessoires voor je tuin aan hangen.