Op stap met de kinderen: heel leuk, maar soms ook een echte uitdaging. Met een elektrische fiets heb je er gelukkig opeens een optie bij. Hoewel het voor volwassenen maar gewoon een fiets is, is het voor kinderen juist een groot avontuur om voorin de bak van een fiets te zitten. Hierdoor wordt een uitje op de fiets extra leuk.

Buitenlucht

Ieder mens heeft behoefte aan de buitenlucht. Voor zowel volwassenen als kinderen geldt dat het heel fijn is om even de frisse lucht in te gaan. Bij kinderen zie je dat

Leuk voor kinderen

Het zal je verrassen hoe leuk het is voor kinderen om in de bak van een fiets te zitten. Ze zijn buiten, kunnen kijken waar ze willen en ze hebben veel minder moeite om stil te zitten als alles om hun heen in beweging is. In een auto is het veel lastiger voor ze omdat ze de buitenlucht niet echt kunnen ervaren. Op de fiets is dat heel anders, voor kinderen is het veel plezieriger om alles direct mee te krijgen. Het voelt veel meer als een avontuur als wanneer ze met de auto ergens heen gaan en een tijdland uit moeten kijken op de autoweg.

Gezond

Het is voor de kinderen super goed om buiten te komen en voor jezelf is het ook alles behalve verkeerd om de benen even goed te strekken. Veel moeders zullen beamen dat je met een elektrische moederfiets veel meer buiten komt met de kinderen dan wanneer je een normale fiets hebt. Dit geldt overigens ook met een e bike middenmotor, hierbij heb je geen bak voor de kinderen, maar kun je wel makkelijker met kinderen fietsen zonder dat het echt ten koste gaat van je energielevel.

Niet vermoeiend

Het grootste voordeel van een elektrische fiets als het gaat over je eigen gemoedstoestand, dan is dat nog wel dat een elektrische fiets niet heel veel energie kost. Immers doet de motor nog wel het meeste van het werk. Dat maakt het ook een heel handig vervoersmiddel voor kleine stukken die zonde zijn om met de auto af te leggen maar net te lang om het lopend te doen. De kinderen naar school brengen bijvoorbeeld, of ze ophalen bij vriendjes of vriendinnetjes. Ook een kleine boodschap is goed mogelijk op de elektrische fiets en de kinderen hoor je vaak niet klagen: voor hun is de elektrische fiets meestal een groot avontuur.