Als je een nieuwe zonnebril wilt aanschaffen, dan is het zeer belangrijk dat je rekening houd met bepaalde punten en of je een zonnebril op sterkte moet aanschaffen. Hier vind je meer informatie over het aanschaffen van een zonnebril op sterkte en op welke punten je moet letten bij het aanschaffen van een zonnebril. 

 

Koop altijd een zonnebril op de Nederlandse markt

Het is erg belangrijk dat je altijd een zonnebril koopt op de Nederlandse markt. In het buitenland zijn dames zonnebrillen zeker goedkoper, maar helaas is de kwaliteit vaak ver te zoeken. Ook is het erg belangrijk dat je nooit een zonnebril koopt van een Chinese webwinkel omdat deze vrijwel nooit voorzien zijn van UV-wering. Zonnebrillen op de Nederlandse markt zijn altijd voorzien van UV-wering omdat dat in de Europese Unie verplicht is. Het is namelijk zeer schadelijk voor je ogen om een bril zonder UV-wering te dragen omdat de glazen je pupillen vergroten waardoor er meer gevaarlijke stralingen door je ogen opgenomen worden. 

 

Koop alleen een zonnebril van kwaliteit 

Als je een nieuwe zonnebril wilt aanschaffen, dan weet je vast al dat een zonnebril van uitstekende kwaliteit enkele honderden euro’s kost. Dit is vrij normaal en een uitstekende prijs omdat zonnebrillen van kwaliteit langer meegaan dan zonnebrillen van mindere kwaliteit. Zonnebrillen van kwaliteit kan je in de meeste gevallen herkennen aan het merk, maar ook kan je de reviews van de zonnebril op het internet lezen. Dit zijn namelijk letterlijk de meningen van personen die daadwerkelijk de zonnebril hebben aangeschaft. Vind je het moeilijk om de kwaliteit tussen de verschillende zonnebrillen te herkennen? Dan kan een opticien of een medewerker van een brillenwinkel jou altijd adviseren. 

 

Waarom je een zonnebril op sterkte moet aanschaffen 

Draag je al een bril of lenzen? Dan is het zeer verstandig om zonnebrillen op sterkte aan te schaffen. We gebruiken een zonnebril eigenlijk alleen als we last hebben van de zon en ook dan is het de bedoeling dat je goed kan zien. Als je bijvoorbeeld in de auto zit en je wordt verblind door de zon, dan heeft een zonnebril die niet op sterkte is weinig zin omdat je nog steeds slecht kan zien. Houd er rekening mee dat een zonnebril op sterkte duurder is dan een normale zonnebril, maar dat is ook logisch. De glazen van de zonnebril moeten namelijk op sterkte gemaakt worden en ook moet de opticien je ogen opnieuw opmeten.