In Nederland kun je geen dag over straat gaan zonder een fiets tegen te komen. Iedereen maakt gebruik van fietsen en dit is niet voor niks. In drukke steden is het een stuk sneller om van je huis op werk te komen en bovendien is het ook nog eens een stuk gezonder voor jezelf. Naast deze voordelen geeft het je een stuk meer vrijheid en is het ook nog eens beter voor het milieu dan het gebruiken van andere vervoersmiddelen. Het is dan ook erg aan te raden om zelf een fiets te kopen, maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een fiets?

 

Verschillende soorten fietsen

Als je een fiets wilt gaan kopen zul je jezelf eerst eens moeten afvragen naar wat voor fiets je nou eigenlijk op zoek bent. Er zijn namelijk een hoop verschillende redenen om gebruik te maken van een fiets. Zo kun je fietsen als hobby op een hoop verschillende plekken en ondergronden. Ook kan het zo zijn dat je wilt fietsen om van de natuur te kunnen genieten. Dit is bijvoorbeeld het verschil tussen of je een mountainbike moet kopen of een elektrische fiets. Zo zijn er nog een aantal andere soorten fietsen waar jij uit kunt kiezen. Het is aan te raden om na te gaan bij jezelf waarvoor je de fiets het meeste gaat gebruiken.

 

Het bepalen van de eigenschappen van je fiets

Naast het soort fiets waar je uit moet kiezen zijn er nog een hoop andere dingen. Er zijn een hoop verschillende merken en modellen fietsen op de markt gebracht over de laatste decennia. De kwaliteit van een fiets kan erg variëren en zo ook de prijs. Naast deze verschillen zijn er ook nog een aantal andere dingen. Zo kun je onder andere kijken naar of je een fiets wilt met versnellingen. Of je een fiets wilt die een achteruit trap rem heeft of niet en hoe groot de fiets eigenlijk moet zijn. De grootte van je fiets is erg belangrijk. Om veilig door het verkeer te kunnen is het belangrijk dat je fiets niet te groot is. In dit geval kun je namelijk niet bij de grond en is afstappen erg onhandig. Je kunt tegenwoordig eenvoudig de maten fietsen vergelijken met je lengte en leeftijd. Wanneer je nog jonger bent is het ook aan te raden om te kijken voor fiets helmen. Dit kan je kind een hoop schade besparen als hij of zij valt.