Ah, de zomer! Een tijd van zonneschijn, lange ritten en natuurlijk… vliegen. Iedere paardenliefhebber weet dat met het warmere weer ook die vervelende insecten opduiken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je trouwe viervoeter te beschermen. In deze blog duiken we in de wereld van het vliegenmasker en de vliegendeken voor paarden.

Wat zijn Vliegenmaskers en waarom zijn ze essentieel?

Een vliegenmasker paard is precies wat de naam doet vermoeden: een masker dat ontworpen is om je paard te beschermen tegen vliegen. Maar waarom is zo'n masker eigenlijk zo belangrijk?

Stel je voor dat je buiten bent en voortdurend wordt lastiggevallen door vliegen. Irritant, toch? Nu, stel je voor dat deze vliegen voortdurend rond je ogen en oren zoemen. Dit is wat paarden meestal ervaren tijdens de warmere maanden. Een vliegenmasker beschermt de meest kwetsbare delen van een paard – zijn ogen en oren – tegen deze vervelende insecten.

Vliegendekens: Volledige Bescherming

Terwijl een vliegenmasker zich richt op het hoofd van het paard, biedt een vliegendeken paard bescherming voor het hele lichaam. Net als het masker is de deken ontworpen om vliegen en andere insecten af te weren. Het verschil is dat de deken het hele lichaam bedekt, waardoor het paard van top tot teen beschermd is.

Een ander voordeel van de vliegendeken is dat deze het paard ook kan beschermen tegen UV-stralen, wat handig is voor paarden met een gevoelige huid of die gevoelig zijn voor zonnebrand.

Hoe kies je het juiste Vliegenmasker of Vliegendeken?

Bij het kiezen van een vliegenmasker of vliegendeken zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

  1. Maat: Net als bij elk ander paardenaccessoire, is het cruciaal dat het masker of de deken goed past. Een te groot masker kan afvallen of niet de volledige bescherming bieden, terwijl een te klein masker of deken oncomfortabel kan zijn voor je paard.

  2. Materiaal: Zorg ervoor dat het materiaal ademend is, zodat je paard het niet te warm krijgt, en sterk genoeg is om de insecten buiten te houden.

  3. Bevestigingspunten: Goede bevestigingspunten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het masker of de deken op zijn plaats blijft, vooral als je paard graag rolt of speels is.

De zomer hoeft geen seizoen van irritatie en ongemak te zijn voor je paard. Met de juiste bescherming, zoals een vliegenmasker of vliegendeken, kan je paard genieten van de warmere maanden zonder voortdurend lastiggevallen te worden door vliegen en andere insecten. En dat betekent dat jij en je paard meer tijd hebben om te genieten van alles wat de zomer te bieden heeft!