De tandarts. Voor sommige mensen een noodzakelijk kwaad, voor anderen een ontspannen momentje van de dag. Maar er is ook een groep mensen die echt bang zijn voor de tandarts. Zij hebben last van tandartsangst, ook wel dentofobie genoemd. Dit kan zo heftig zijn dat zij tandartsbezoekjes uitstellen of zelfs helemaal vermijden. Maar er is hoop: de angsttandarts bij tandartspraktijk Den Haag centrum is er ook voor jou. Er is in ieder geval niets om je voor te schamen: je bent niet alleen!

Bij Tandarts Den Haag kun je ook terecht als je heel bang bent voor de tandarts

Tandartsangst is een veelvoorkomend probleem. Ongeveer 40% van de Nederlandse bevolking is in meer of mindere mate bang voor de tandarts. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je als kind een nare ervaring gehad bij de tandarts, of heb je verhalen gehoord van anderen over pijnlijke behandelingen. Ook kunnen angstgevoelens voortkomen uit controleverlies, claustrofobie of een slechte ervaring met een medische behandeling in het algemeen. Maak eens een afspraak bij Tandarts Den Haag en gun jezelf een mooi en schoon gebit!

De gevolgen van tandartsangst

Het vermijden van de tandarts kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Als je niet regelmatig naar de tandarts, bijvoorbeeld Tandarts Den Haag, gaat, kunnen kleine gaatjes of ontstekingen uitgroeien tot grote problemen. Dit kan uiteindelijk leiden tot het verlies van tanden of kiezen. Bovendien kan een slechte mondhygiëne leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten. Als je tandartsangst hebt, is het belangrijk om daar iets aan te doen. Het vermijden van de tandarts is geen oplossing en kan zelfs leiden tot meer angstgevoelens. De angsttandarts kan hierbij helpen. Bij de angsttandarts kun je terecht voor verschillende behandelingen. Zo kan hij of zij je bijvoorbeeld informeren over de behandelingen die nodig zijn en wat je kunt verwachten. Ook kan de angsttandarts je tijdens de behandeling geruststellen door bijvoorbeeld uitleg te geven of door afleidingstechnieken toe te passen. Soms kan het ook helpen om gebruik te maken van lachgas of sedatie, waardoor je je meer ontspannen voelt.

Een goede klik met de angsttandarts is belangrijk

Als je tandartsangst hebt is het extra belangrijk om een goede klik te hebben met je tandarts. Het is daarom verstandig om voorafgaand aan een behandeling een kennismakingsgesprek te hebben, dit kan allemaal bij Tandarts Den Haag. Hierbij kun je aangeven wat je precies eng vindt en wat je nodig hebt om je op je gemak te voelen. Ook kun je tijdens dit gesprek kennismaken met de angsttandarts en kijken of het klikt.