Als je opzoek bent naar nieuwe gordijnen, dan wil je natuurlijk dat ze er zo prachtig mogelijk eruit zien. Toch kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken omdat er meerdere soorten gordijnen verkrijgbaar zijn. Ook zit er veel verschil in de verkrijgbare modellen en kleuren. Hier kan je gelukkig meer informatie vinden over de verschillen tussen de soorten gordijnen zodat je wellicht makkelijker een keuze kan maken. 

 

Hangende gordijnen

De meeste Nederlanders hebben normale hangende gordijnen thuis hangen. Dit ziet er namelijk prachtig uit en past meestal goed bij het interieur van de woning. Als jij op zoek bent naar hangende gordijnen dan kun je ervoor kiezen om gordijnen op maat te laten maken. Doordat jij gordijnen op maat laat maken weet je namelijk zeker dat de gordijnen passen en goed aansluiten op de inrichting van je woning. Het is belangrijk dat je wel de juiste stof kiest. Deze moet niet alleen van goede kwaliteit zijn maar het moet ook voldoende zonlicht blokkeren of doorlaten. Dit hangt ervan af wat je wensen zijn maar de meeste mensen kiezen voor gordijnen die geen licht doorlaten zodat ze meer privacy hebben. 

 

Jaloezieën en Plisségordijnen

Jaloezieën en plisségordijnen worden steeds populairder in Nederland omdat ze voor een luxe en prachtige uitstraling zorgen. Jaloezieën zijn gordijnen die geen stof bevatten en voornamelijk van hout of aluminum zijn gemaakt. De meest verkochte jaloezieën zijn houten omdat dit goed aansluit op een moderne interieur. Als je een industriële of retro interieur hebt dan is het verstandig om jaloezieën van aluminium aan te schaffen. Ook zijn jaloezieen goed te combineren met hangende gordijnen. Dat ziet er in veel gevallen prachtiger uit dan het hebben van alleen gordijnen of jaloezieën. Plisségordijnen zijn vrijwel hetzelfde als Jaloezieen maar zijn voorzien van stof. Plisse gordijnen op maat laten maken is de beste keuze want zo weet je namelijk dat ze perfect passen en goed aansluiten op je interieur. 

 

Welke kleur moet ik kiezen?

Het is moeilijk om een prachtige kleur te kiezen want gordijnen moet niet erg opvallen. Ze moeten meer op de achtergrond van je interieur zijn. Je kan voor pvc jaloezieen zwart kiezen maar de kans is groot dat je huis te donker word. De meeste mensen kiezen daarom voor de kleur wit of beige zodat het niet erg opvalt en hun huis niet te donker word. Je kan altijd een kleurenpalet aanvragen bij een gordijnenwinkel en kijken welke het beste past bij je woning en smaak.