Poetsrollen komen de meeste mensen wel bekend voor. Het zijn de papieren rollen die je eigenlijk overal wel tegenkomt. Je gebruikt ze om je handen aan af te drogen in het toilet bij de horeca, mensen gebruiken ze om vlekken of vuil weg te poetsen bij bijvoorbeeld het tankstation, ook worden ze vaak op de stoel gelegd bij de arts voordat je erop kunt plaatsnemen. Al met al is het een veelgebruikt product waar we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Want, hoe vervelend is het als je je handen wilt afdrogen en het papier is op?!

Huismerk of merk poetsrollen

Je hebt de papieren poetsrollen in verschillende soorten en maten. Wanneer je op zoek bent naar voordelige poetsrollen voor jouw sector, kun je het beste kijken bij poetsrollen van het merk Tork of een huismerk. De huismerk rollen zijn in de meeste gevallen het goedkoopste. Wel ligt de kwaliteit vaak een stukje lager dan bij de rollen van een merk. Wanneer je de kwaliteit wel belangrijk vindt, kun je bij het merk Tork terecht. Deze rollen absorberen beter, zijn sterker en minder pluizend.

Wanneer je nieuwe poetsrollen wilt aanschaffen, kan het je zijn opgevallen dat ze vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De meest voorkomende varianten zijn wit en blauw. Voor de kwaliteit maakt het niet uit voor welke kleur je gaat. De blauwe rollen zijn er omdat ze in sommige sectoren net even iets handiger kunnen zijn. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt in de foodsector zodat het personeel kan zien of er een stukje papier in het eten is beland.

Welke rollen passen in mijn dispenser?

Let er bij het kopen van je poetsrollen op dat ze in je dispenser passen. Aan de binnenkant van de meeste merk dispensers wordt door middel van een code aangegeven welke rollen je erin kunt stoppen. Bij Tork bijvoorbeeld is dit de code M1 of M2. Zo kun je zien of je de mini of midi variant moet hebben. Veel huismerk rollen hebben een kartonnen kern. Deze is gemakkelijk uitneembaar en zo zorg je ervoor dat ze alsnog in je dispenser passen!

Mini rollen worden vaak gebruikt in huishoudelijke settings of in kleinere keukens. Wanneer de rollen intensief worden gebruikt, is het aan te raden om voor de midi variant te gaan. Zo hoef je ze minder vaak om te wisselen en zijn jouw ruimtes altijd voorzien van genoeg papier voor iedereen! Je hebt de keuze uit enkel- of dubbellaags rollen. Van de 2 laags rollen is vaak minder papier nodig waardoor de rol langer mee zal gaan. Wél betaal je voor deze poetsrollen net iets meer.