Wanneer de meeste Nederlanders op vakantie gaan naar het buitenland, dan kiezen ze ervoor om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Dat is zeker niet vreemd, aangezien een vliegticket vrij goedkoop is vergeleken met andere mogelijkheden en je vaak al binnen enkele uren op je bestemming bent. Toch kunnen vliegtickets vrij prijzig zijn als je buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan. Hierbij kan je denken aan vliegtickets naar China, Brazilië of de Verenigde Staten. Vaak ben je dan al meer dan duizend euro per persoon kwijt en dat is natuurlijk erg veel geld. Het is dan fijn om te weten hoe je zo goedkoop mogelijk een vliegticket kan aanschaffen. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel.

 

Boek een vakantie in het laagseizoen 

De meeste Nederlanders gaan op vakantie in het hoogseizoen zoals de zomer. Dat heeft ermee te maken dat de kinderen vaak vrij zijn van school en de ouders vaak ook enkele weken verlof kunnen krijgen. Voor veel gezinnen in Nederland is het hoogseizoen dus de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Hier spelen hotels, vakantieparken en vliegtuigmaatschappijen dan ook op in. De prijzen gaan dan omhoog omdat er simpelweg meer vraag is terwijl het aanbod hetzelfde is gebleven. Als je goedkope vliegtickets Istanbul of een ander land of stad wilt scoren, dan is het verstandig om alleen te boeken in het laagseizoen. 

 

Bezoek een veilingwebsite 

Het komt tegenwoordig steeds minder vaak voor omdat vliegtuigmaatschappijen hun tickets snel kwijtraken, maar het is raadzaam om het aanbod van een veilingwebsite eens te bekijken. In het verleden werden vliegtickets regelmatig geveild voor een laag prijsje. Dit doen vliegtuigmaatschappijen om het vliegtuig vol te krijgen. Wanneer het vliegtuig vertrekt met lege stoelen, dan kan de vliegtuigmaatschappij verlies maken en dat proberen ze zo in te dammen. Houd er wel rekening mee dat dit niet meer vaak voorkomt en het dus een lange zoektocht kan worden voordat je een veiling vindt waar je vliegtickets kan winnen. 

 

Ga met een prijsvechter op vakantie 

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie wilt gaan, dan heb je keuze uit verschillende soorten vliegtuigmaatschappijen waaronder prijsvechters. Prijsvechters staan er bekend om dat ze voor enkele tientallen euro’s een passagier naar de andere kant van de wereld brengen. Een van de nadelen van het vliegen met een prijsvechter, is dat kwaliteit en service vaak ver te zoeken is. Hierbij kan je denken aan het betalen voor eten, maar ook aan weinig zitruimte.